Produsul dumneavoastra a fost adaugat in cos!
Produse - Total: 0 RON
Produs
Cantitate


Minoxidil (denumiri comerciale Rogaine, Regaine, Avacor, Loniten (soluţie orală), şi Mintop (printre altele) alte un medicament vasodilatator anti-hipertensiv care de asemenea încetineşte sau stopează pierderea părului şi îi stimulează recreşterea. În prezent este disponibil fără prescripţie pentru tratamentul alopeciei androgenice, printre alte tratamente pentru calviţie. Cu toate acestea schimbările măsurabile,dispar în câteva luni de la întreruperea tratamentului.

Istoric

Minoxidilul a fost folosit pentru prima dată exclusiv ca medicament oral (denumire comercială Loniten) pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Cu toate acestea, s-a descoperit că are un efect secundar foarte interesant.
Minoxidilul poate cauza creşterea sau pigmentarea firelor de păr fine, sau în unele cazuri, creşterea semnificativă a părului. Atunci când tratamentul este întrerupt, pierderea părului va reveni la rata normală în 30-60 de zile. Corporaţia Upjohn a produs o soluţie locală ce conţinea o soluţie de 2% minoxidil pentru tratarea calviţiei şi pierderii părului, sub denumirea comercială Rogaine în Statele Unite şi în Canada, şi Regaine în Europa şi Asia. Tratamentele de obicei includ o soluţie de concentratie 5% creată pentru bărbaţi, în timp ce soluţiile de concentraţie 2% sunt destinate femeilor. Brevetul minoxidilului a expirat la 11 februarie 1996.

În 2007 o nouă formulă pe bază de spumă de 5% minoxidil a promis să fie la fel de eficientă ca şi tratamentul pe bază de lichid pentru calviţia bărbaţilor.

Deşi medicamentul este disponibil în Marea Britanie, nu poate fi prescris pe NHS, astfel încât pacienții trebuie să-l achiziționeze separat sau să aibă o reţetă individuală pentru el.

Mecanism

Mecanismul prin care minoxidilul stimulează creşterea părului nu este înţeles în totalitate. Minoxidilul conţine o fracţiune de oxid nitric ce poate acţiona ca un agonist la oxidul nitric. În mod similar, minoxidilul este un deschizător de canal pentru potasiu, determinând hiperpolarizarea membranelor celulare. Minoxidiul este mai puţin eficient atunci când zona afectată de pierderea părului este mare. În plus, eficienţa sa a fost demonstrată în mare parte la bărbaţii ţineri (18 până la 41 de ani). Folosirea minoxidilului este indicată pentru creştetul capului sau pentru partea centrală a scalpului, numai pentru calviţie.

Recreşterea părului în zonele dinspre frunte poate fi facilitata prin folosită minoxidilului în conjunctura cu un rulment cu micro-ace, care permite o penetrare mai mare a produsului. Acest mod de folosire poate ajuta şi recreşterea părului de pe scalp.

Minoxidilul este şi un vasodilatator. Se speculează că prin lărgirea vaselor de sânge şi deschiderea canalelor de potasiu, permite intrarea unei cantităţi mai mari de oxigen, sânge şi nutrienţi în folicul. Acest fapt poate cauza şi nuanţarea foliculilor în faza telogenică, care de obicei în curând sunt înlocuiţi de fire de păr noi, mai dese (într-o nouă fază anagenă).

Efecte secundare

Efectele secundare normale ale minoxidilului includ arsură sau iritaţia ochiului, mâncărimi, roşeaţa sau iritare în zona tratată, precum şi creşteri nedorite de păr în alte zone ale corpului. Utilizatorii trebuie să întrerupă tratamentul şi să caute ajutor medical imediat, dacă întâmpină efectele secundare severe: reacţii alergice severe (roşeaţa, erupţii, mâncărime, dificultăţi în respiraţie, reţinere în piept, umflarea gurii, fetei, buzelor sau limbii); dureri în piept; ameţeala; leşin; ritm cardiac rapid; creştere în greutate rapidă şi inexplicabilă; mâini sau picioare umflate.

Alcoolul prezent în compoziţiile topice se poate usca pe scalp, rezultând în mătreaţa. Efectele secundare ale minoxidilului oral pot include umflarea fetei şi extremităţilor, ritm cardiac rapid şi neregulat, uşoară confuzie, leziuni cardiace şi necroză focală a muşchiului papilar şi a zonelor subendocardiace ale ventriculului stâng.

Efecte toxice

Minoxidilul este foarte toxic pentru pisici şi şobolani şi poate cauza moartea.

Aplicare

Minoxidulul trebuie aplicat o dată sau de două ori pe zi pentru menţinerea creşterii părului. Pentru un efect maxim, soluţia trebuie să fie în contact cu scalpul timp de cateva ore înainte de spălare. Nu pare capabilă să reducă DHT sau enzima responsabilă pentru acumularea sa în jurul foliculilor de păr, 5-alfa reductaza, care sunt principalele cauze ale calviţiei la bărbat în cazul indivizilor susceptibili genetic. De aceea, atunci când tratamentul este oprit, DHT deja acumulat în jurul foliculului are efectul scontat, iar folicului de obicei se restrânge din nou şi în cele din urmă moare.

Soluţiile de minoxidil sunt vândute sub mai multe denumiri comerciale. Există multe branduri generice şi scumpe de soluţii pentru recreștere cu minoxidil, si unele mai ieftine in general copii nereusite.

Produsele cu minoxidil implică intrarea în contact cu firele de păr, ceea ce poate cauza neplaceri cu stilizarea părului din moment ce minoxidilul trebuie să fie în soluţie alcoolică. Dacă soluţia nu creeaza un aspect nedorit, aparatele pentru coafat pot fi folosite imediat ce s-a uscat.