Produsul dumneavoastra a fost adaugat in cos!
Produse - Total: 0 RON
Produs
Cantitate


SteroiziiSteroizii sunt o problema care se intalneste foarte des in special la tineri, care din dorinta de a avea o musculatura perfecta, recurg la astfel de steroizi anabolizanti. In SUA consumul si detinerea de steroizi anabolizanti este considerata o infractiune. In Romania orice tanar poate cumpara astfel de substante fie de la o farmacista ingaduitoare, fie de pe piata neagra, unde oferta este extrem de generoasa.
Steroizii sunt folositi pentru obtinerea de performante sportive intr-un timp foarte scurt si pentru marirea rezistentei la efort fizic indelungat.
Cel mai des sunt intalniti in culturism.

Categorii specifice de steroizi:


- steroizi anabolizanti = folositi de atleti pentru cresterea performantei
- corticosteroizi = afecteaza metabolismul si excretia electrolitilor
- hormoni sexuali = androgeni, estrogeni si progestageni
- prohormoni = precursori ai hormonilor steroizi. Au fost fabricati de companii ca suplimente pentru culturisti pana cand au fost interzise pe piata suplimentelor.
- fitosteroli = steroizi care apar in mod natural in plante.

Efecte secundare ale steroizilor anabolizanti:

Efectele secundare negative cel mai des intalnite, la barbati, in cazul utilizarii acestor substante sunt acneea, calvitia, sindromul de intrerupere, reducerea numarului de spermatozoizi, micsorarea testiculelor si formarea sanilor. In cazul femeilor, principalul efect secundar negativ il reprezinta ingrosarea vocii.
In general, steroizii injectabili au efecte negative mai scazute decat steroizii orali. Efectele secundare negative pot imbraca forme usoare, dar si forme deosebit de grave.

Cateva exemple de steroizi:

trebnolona(finaject), boldenona, oxandrolona(anavar), clortestosteron, drostanolon(masteron), fluoxymesteron(halotestin), mesterolon(proviron), metandienona(naposim), metenolon(primobolan), nandrolona(decanofort), oxymetolona(anapolon), stanozolol(winstrol).