Produsul dumneavoastra a fost adaugat in cos!
Produse - Total: 0 RON
Produs
Cantitate


Ce este considerata cadere normala a parului

Majoritatea oamenilor pierd intre 50-100 fire de par pe zi, ceea ce se considera cadere in parametrii normali. Acestea sunt inlocuite de fire noi de par, in cele 3 etape naturale de crestere a parului: anagen - sau faza de crestere, catagen – faza de tranzitie si telogen – faza latenta. O cadere mai mare de 150 de fire de par constituie cadere semnificativa, asa ca daca sesizati mai mult par decat deobicei, in cada dupa dus, pe perna sau pe pieptene /perie trebuie sa luati masuri active.

Pierd cantitati mari de par

Acest lucru se poate petrece din cauza unei boli auto imune numita Alopecia Areata care se manifesta prin pierderea, in general rapida de cantitati mari de par. Este considerata ereditara, alti membrii ai familiei probabil ca au suferit de aceasta afectiune. Din pacate rezultatele ei pot fi catastrofale .

Stresul sau o dieta proasta

Acestea pot determina caderea parului ca si reactie, denumirea fiind Telogen Effluvium, este diferit de caderea ereditara. Telogen Effluvium este o forma de alopecie necicatriciala caracterizata prin rarirea difuza a parului, frecvent cu debut acut. Reprezinta un proces reactiv cauzat de un stres metabolic sau hormonal sau de catre medicamente. In general recuperarea este spontana si apare in 6 luni. Telogen Effluvium poate rezulta dintr-un factor de stres, travaliu, dieta saraca(sau gresita), anestezie generala, trauma, operatie.

Sunt medicamente care pot determina caderea parului?

-anticoagulante
-antianxietate
-agenti folositi in chimioterapie
-folosirea indelungata de steroizi


Afectiunile tiroidei

Hipotiroidismul si hipertiroidismul cauzeaza cadere a parului . Este important sa colaborati cu un medic pentru a rezolva aceste dezechilibre hormonale si sa aduceti tiroida la un nivel normal . Odata ce ati reusit , ar trebui sa recuperati pierderea de par pe care ati suferit-o.

Are varsta un rol in procesul caderii ?

Pierderea parului, incepe sa isi faca simtita prezenta si de la 16 ani la unii barbati. Procentul celor care au aceste probleme creste proportional, decada cu decada. In total 50 % din barbati sufera de alopecie androgenica . La femei instalarea menopauzei, inseamna un nivel mai scazut de estrogen, cauzand cadere a parului.

Sunt vitaminele folositoare ?

Vitaminele sunt necesare organismului in general, deci si firelor de par, in particular. Exista vitamine pentru par si unghii, ele promoveaza o crestere mai sanatoasa a firului de par, nu vor cauza insa si regenerarea parului.

Sunt alimente care ajuata parul sa fie sanatos?

Desigur este bine sa avem o dieta sanatoasa . Parul este 95% proteina, asa ca o dieta din care sa nu lipseasca peste, oua, iaurt si fasole este indicata.ROGAINE - Tratament impotriva caderii parului - Singura solutie eficienta pentru regenerarea parului.